Jednotlivé úkony při renovaci

A co se při takové renovaci všechno s Vaší podlahou uděje? Zde si můžete utvořit představu díky následujícímu popisu. Nejprve společně probereme Vaše představy, předestřeme Vám svá doporučení a dojdeme ke konkrétní představě, co je třeba. Poté se v inkriminovaný den po domluvě objeví naši podlaháři se vším potřebným. S bruskami, laky, tmely, lištami, košťaty, luxem.
Nejprve původní povrch podlahu zbrousí. Broušení dřevěné podlahy pomůže odstranit přechody mezi jednotlivými parketami a uvede povrch do dokonalé rovnosti. Bruskou odstraníme všechny nevhodné a unavené plochy, plochy poničené, drsnější či znečištěné. Postupuje se od nejhrubšího po nejjemnější brusný kotouč.

Po vybroušení se přechází na vyplnění trhlin a spár. Aby nedocházelo k novému narušení rovnosti, opět dojde ke zbroušení, poté co tmelící hmota úplně zaschne. Po tomto úkonu je podlaha čistí, rovná a nevyskytují se v ní žádné spáry ani mezery.

Posledním zásadním na pořadníku renovace je lakování. Po předchozích úkonech je podlaha rovná, očištěná a lakuje se k tomu určenými laky na bázi vody či rozpouštědla. Vybírat lze z laků celé palety nejen barev a čirosti, ale i z hlediska jejich tvrdosti. Poradíme Vám tak, aby výsledek byl nejhůře perfektní. Laky se aplikují dle potřeby vzhledem k budoucímu namáhání, některý se hodí do průmyslového objektu a jiné zase třeba do bytu či kanceláře. Svou roli hraje samozřejmě i estetický rozměr, kterého se docílí po nanesení základního laku, lakováním závěrečným. Laky můžete vybírat z našeho vzorníku a vše konzultovat. Pokud nestačí virtuální dojem, neváhejte se zastavit u nás na prodejně ve vzorkovně!

Po přelakování několika vrstvami se renovovaná podlaha již jen doladí olištováním, podlaháři po sobě samozřejmě vysají všechen nepořádek. A můžete znovu bydlet. Dřevěná podlaha Vám může sloužit a zútulňovat Vaše bydlení další desítky let.

© Copyright 2021- , Parkety.info, Všechna práva vyhrazena! | Tvorba webových stránek, Absolutus.cz